15 inch wieldoppen vervangen

Hoe moet u 15 inch wieldoppen vervangen? Neem eerst even deze tips door voor u begint. Vaak moeten mensen immers hun 15 inch wieldoppen vervangen nadat er eentje onderweg verloren is. In de haast van de montage kunnen er dan dingen mis gaan, waardoor de kans aanwezig is op nog eens het verlies van een wieldop. Een juiste montage van 15 inch wieldoppen bespaart u tijd, geld en eventuele irritatie. Op zich lijkt een wieldop vervangen vrij eenvoudig, maar vergis u niet. Een goede voorbereiding kan in uw voordeel werken.

Bij de meeste autotypes kunt u met uw vingers de oude wieldop verwijderen. Bij bepaalde automerken gaat dit op een andere manier en is er bepaald gereedschap noodzakelijk. Soms is een schroevendraaier afdoende om een 15 inch wieldop los te wippen, maar dit moet wel zorgvuldig gebeuren. Bij de ijzeren ring die de wieldop op de velg spant plaatst u dan de schroevendraaier en kan vervolgens met de hand aan uw velg trekken. Plaats een schroevendraaier uitsluitend op de hoogte van het metaal en niet op het gedeelte van plastic omdat dat gevoeliger is.

Tips voor 15 inch wieldoppen vervangen

Sommige 15 inch wieldoppen zijn beschermd tegen diefstal of verlies door middel van een constructie met bouten. Dit is afhankelijk van het automerk. Mocht dit gelden voor uw auto dan plaatst u de auto op de krik om het gehele wiel eraf te halen om daarna de wieldop te kunnen vervangen. Soms zit de dop vast aan één van de wielbouten. In dit geval hoeft u dan alleen maar de betreffende bout los te draaien.

Verder moet bij het vervangen van een wieldop altijd de uitsparing bij het ventiel zitten. Ook moet de pasring verstelbaar zijn. Plaats de ring altijd naar binnen als de wieldop te los zit. Zorg altijd voor een stevige montage, zodat u niet snel een zojuist vervangen wieldop alweer kan verliezen.