Buurthuis in Twente

Wie in een bepaalde buurt woont van bijvoorbeeld Enschede, Hengelo of Almelo, is meestal wel geïnteresseerd in de activiteiten van een buurthuis in Twente. Het is een aangename ontmoetingsplek voor jong en oud waar altijd wel iets leuks te doen is. Ook ontmoet je er mensen om mee te kletsen of samen dingen te doen onder het dak van een buurthuis in Twente.

Elk buurthuis in Twente heeft aanbod heeft voor jou en je eventuele kinderen. Van vroeg tot laat kan elke doelgroep er wel iets van zijn gading vinden. Ideaal is de sociale functie: het is een geschikte plek om mensen uit je wijk te leren kennen. Als iemand te maken heeft met eenzaamheid of gewoon eens gezellig een praatje wil maken, dan is een buurthuis in Twente een goed middel daartoe.

Als je nog nooit naar zo’n voorziening in jouw wijk bent geweest, ijk dan maar eens op de website van jouw buurthuis in Twente. Je treft dan een groot aanbod aan activiteiten, waar er altijd wel eentje bij zit die jou aanspreekt. Van een knutselmiddag voor kleuters tot yoga voor bejaarden, van een ruilbeurs voetbalplaatjes tot een gezamenlijk vegetarisch etentje, je vindt het op dit soort plekken bij jou in de buurt.

Zelf een activiteit organiseren in jouw buurthuis in Twente

Naast ergens aan deelnemen kun je vaak ook zelf een activiteit opzetten in een buurthuis in Twente. Er zijn vast andere buurtbewoners die willen meedoen in een breiclubje of een kookclubje dat jij wel zou willen opzetten. Neem contact op met de leiding of de beroepskracht van een buurthuis in Twente en wie weet heb je dat binnenkort gerealiseerd in jouw wijk.

Ook is het in een buurthuis in Twente mogelijk om een zaal of andere ruimte te huren voor een feest, vergadering of een kinderkledingruilbeurs. Een buurthuis in jouw streek is goed voor het in stand houden van de leefbaarheid, veiligheid en sociale verbanden inde  wijken. Neem eens een kijkje!