Karpervissen in Frankrijk

Veel Nederlandse visliefhebbers kiezen voor een weekend, midweek of vakantie karpervissen in Frankrijk. Dit is het beste land ter wereld voor een leuke visvakantie. De Franse natuur en het uitgekiende waterbeheer lenen zich uitstekend voor karpervissen in Frankrijk. Het is de droom van vele vissers, tal van liefhebbers gaan dan ook elk jaar karpervissen in Frankrijk. Zoek een goede reisorganisatie die voor vissen in Frankrijk in combinatie met een mooi verblijf en een goede camping, onderkomen of hotel.

De karper spreekt tot de verbeelding van iedere visser. Het zijn doorgaans enorme vissen van een grotere omvang dan we in de Nederlandse wateren gewend zijn. Bij de betere organisaties die karpervissen in Frankrijk aanbieden vanuit Nederland kun je tijdens het vissen karpers aantreffen van wel veertig pond. De prachtige entourage van de Franse natuur met zijn ontspannende wouden en berglandschappen zijn de droom van elke karpervisser.

De voorwaarden aan karpervissen in Frankrijk

  • De karpers moeten ‘no kill’ worden gevangen en eventuele wonden moeten worden ontsmet. Dit is zowel uit diervriendelijkheid als het behoud van visrijk water.
  • Meestal mag je vissen met maximaal vier hengels tegelijk en dat is ook ’s nachts toegestaan, als de karpers actiever zijn. Safety rigss zijn vaak verplicht.
  • Omdat je vist in zogenaamd betaalwater moet je vooraf borg betalen.
  • Neem een schepnet mee en ruim je visplek na afloop grondig op
  • Er is een verbod op roken, barbecueën, bewaarzakken, onbewaakte hengels, sommige haaktypes, partikels en meestal ook honden en roeiboten
  • Je moet aan de Franse voorwaarden voldoen qua visvergunning. Soms is dit geregeld door de organisatie waar je je visvakantie in Frankrijk kan boeken.

Voor elk budget kun je karpervissen in Frankrijk

Voor elk budget is karpervissen in Frankrijk mogelijk. Vaak zijn alle faciliteiten prima verzorgd, zoals diverse maaltijden, vermaak voor je eventuele kinderen en een winkel met vissersbenodigdheden. Een organisatie die een mogelijkheid biedt voor activiteiten voor karpervissers in Frankrijk heeft vaak vele hectares natuurgebied in bezit, waar karpers ongestoord kunnen rondzwemmen en in grote getale aanwezig zijn.

Wees op tijd met het boeken van een karpervakantie in Frankrijk. Het online boeken van een visvakantie in Frankrijk is vrij eenvoudig. Je markeert de kalender en de locatie, zoekt een accommodatie als een hotel of camping uit en betaalt geheel of gedeeltelijk je investering in een toffe vakantie rondom het vissen naar karpers in de ongeschonden meren van Frankrijk.

Kijk snel op Google en ontdek de vele mogelijkheden van toerisme en visserij in Frankrijk.